Sinaasappelbavarois

Recept voor Sinaasappelbavarois met caramelsaus, amandelschuim en pistache-ijs.
Let op: recept is voor 10 personen

Bavarois

Ingedienten

4dl sinaasappelsap 
4dl room 
7 blaadjes gelatine 
150 gram suiker
4 eetlepels Grand Marnier

Bereidingswijze

Klop de room lobbig (dik maar niet zo stijf als slagroom).

Verwarm een klein beetje sinaasappelsap en los hierin de suiker op. Haal van het vuur en voeg de voorgeweekte gelatineblaadjes toe. Los de blaadjes op door goed te roeren. Voeg de rest van het sinaasappelsap en de Grand Marnier toe. 

Laat afkoelen. Zodra de sapmassa gaat "hangen" (gelatine wordt dikker), de lobbig geslagen room erdoor spatelen. Die dit niet te vroeg anders "smelt" de slagroom weer tot "melk". Zorg dat de sapmassa en de room goed gemengd is.

Doe de bavarois in met water voorgespoelde bakjes en laat ze gedurende 3 uur in de koeling opstijven.

Tips

Zeef verse sinaasappelsap, om velletjes in de bavarois te voorkomen.
 
Als de sapmassa te warm is, slaat de lucht uit de room. 

Als je teveel spatelt, slaat de lucht uit de room.

Risico is dat de massa in de room naar de bodem zakt. 

Caramelsaus

Ingredienten

150 gram suiker (te veel; te zoet!)
2 dl sinaasappelsap 
1 dl citroensap 
1.5 borrelglas Grand Marnier 
optie: Maizena 

Bereidingswijze

Laat de suiker carameliseren in een steelpannetje. Voeg de sinaasappelsap, citroensap en Grand Marnier toe. 

Tips

Bij toevoegen sap, ploft de caramel tot een suikerkoek. Roer tot hij weer is opgelost, dit kost even tijd. Laat tot gewenste dikte inkoken. Bind, indien nodig, met een beetje maizena 

Amandelschuim

<leeg>

Pistache ijs

<leeg>

Reacties

Populaire posts